Hans Smulders

124,68
Gewandelde kilometers
€ 20,00
Opgehaald door 1 donateurs
Steun jij Hans ook?
Conditie op peil houden
6,37 Km
30-07-2020
Ik heb de Psychiatrie Route in Venray gelopen. Mooie wandeling in de buurt van en door Venray. Niet door het centrum, maar door buitenwijken en parken. Aanrader, zeker als je je ook hebt verdiept in de geschiedenis van dit gebied.
11,6 Km
24-07-2020
Vandaag geen Via Gladiola maar via Spaubeek naar Sittard. Prachtige, soms ook pittige, NS-wandeling in het zonovergoten Limburg.
10,97 Km
23-07-2020
Vandaag gewoontegetrouw in mijn wandeling de Zevenheuvelenweg in mijn parcour opgenomen. Maar nu in omgekeerde richting, dus van Berg en Dal naar Groesbeek.
13,03 Km
22-07-2020
Vandaag, 12e etappe van de Nierdaagse en de 2e dag van de Alternatieve Vierdaagse. Ik heb een NS- wandeling gekozen. Van station Brummen, langs de IJssel, naar station Zutphen. Een door de NS, zoals gebruikelijk, voortreffelijk uitgezette route. Was weer genieten.
11,7 Km
21-07-2020
11e etappe, tevens eerste dag van de Alternatieve Vierdaagse. Vandaag thuiswedstrijd. Ommetje Bos en Kuil. Stukje door Malden, vervolgens langs en Maas-Waalkanaal. Vanaf de dijk, vóór Molenhoek een prachtig natuurgebied in. Daarna Molenhoek, de kuil, zweefvliegveld voor een heerlijke kop koffie en daarna om het vliegveld heen weer op huis aan.
7,96 Km
17-07-2020
Vandaag voerde mijn wandeling door de Ooijpolder. De Ooijpolder en de Duffelt vormen samen een prachtig gebied om in te wandelen. Het gebied ligt ten oosten van de stad Nijmegen in de provincie Gelderland. Het wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap met kleine dorpen, boerderijen en mooie natuur. Daarbij verliest u het aanzicht van de imponerende stuwwal niet uit het oog. Onderweg zie je nieuwsgierige koeien, je ademt de geur van pas gemaaid gras in, klautert over een afrastering en geniet van het landschap zonder hinder van auto's en fietsers.
8,43 Km
15-07-2020
Rondje Milsbeek. Milsbeek is een dorpje in het uiterste noorden van Limburg in Nederland, hemelsbreed 15 kilometer ten zuiden van Nijmegen. Net buiten Milsbeek vond in 1574 de Slag op de Mookerheide plaats. In straatnamen als Kanonskamp en Schuttersplein is in het huidige Milsbeek een directe verwijzing gemaakt naar deze tijd.
6,91 Km
12-07-2020
Rondje Mookerheide. Een historische plek. Niet alleen in september 1944, maar al eeuwen eerder, toen een leger van huursoldaten onder leiding van Lodewijk en Hendrik van Nassau, in april 1574 de Spanjaarden ten zuiden van Nijmegen ontmoette, op de Mookerheide, bij het dorpje Mook aan de rivier de Maas. De opstandelingen wilden de Spanjaarden met een actie in Limburg weglokken bij Leiden. Dit lukte maar de prijs was hoog. Mookerheide Bij de Slag op de Mookerheide sneuvelden de beide Nassaus. Het Oranjeleger werd op 14 april 1574 vernietigend verslagen door de Spanjaarden. Prachtige wandeling met mooie vergezichten. Meer informatie over deze tocht, met foto's kun je vinden op de Fb-pagina van Hans Smulders
6,46 Km
11-07-2020
Prachtig wandelweer. Pittige wandelroute over de Kiekberg en de St. Jansberg bij Plasmolen. Soms, bij helling op een tandje bijzetten en bij helling af even de rem er op. Aanrader voor iedere wandelliefhebber. Uitgebreider verslag van deze wandeling met foto's kun je vinden op de Fb-pagina van Hans Smulders
6,69 Km
09-07-2020
Ik heb me vandaag een beetje op de vlakte gehouden. Ik ben mijn wandeling begonnen aan de voet van de St. Jansberg in Plasmolen. Aangekomen in Milsbeek ben ik weer richting parkeerterrein aan de Witteweg in Plasmolen gelopen over een stukje van de route die de vierdaagsewandelaars normaal op de donderdag volgen, maar dan in omgekeerde richting. Vanaf de parkeerplaats heb ik, terwijl het inmiddels hard was gaan regenen, mijn route rondom de Mookerplas vervolgd. Ook wandelen in de regen kan zo zijn bekoring hebben. (Moet je wel van houden natuurlijk) Voor meer informatie, inclusief foto's, moet je even kijken Fb, nierdaagse ...
6,55 Km
07-07-2020
Vandaag heerlijk gewandeld bij de Overasseltse en Hatertse vennen. Gelukkig bleef het, ondanks af en toe een dreigende bewolking, vrijwel de hele tijd droog. Er zijn verschillende, goed uitgezette wandelroutes. Het gebied bestaat uit vennen en rivierduinen. Door zijn diversiteit zowel voor wat betreft flora en fauna, maar ook vanwege het geaccidenteerde en afwisselende landschap is dit een uniek natuurgebied waar het in ieder jaargetijde prima toeven is. Wil je mijn hele routebeschrijving bekijken, inclusief foto's, ga dan op Fb naar 'nierdaagse'. Daar kun je ook de ervaringen van andere deelnemers lezen.
7,37 Km
06-07-2020
Vanuit Boskant-Zuid, Malden, door de wijk Hoogenhof richting het Maas-Waalkanaal gelopen. Daar aangekomen links af naar de sluis bij Heumen en verder langs de Maas, richting Molenhoek. Daar de bouwactiviteiten aan de fietsbrug even bekeken om vervolgens míjn wandeling richting Malden voort te zetten. Een volledigere beschrijving van wandeling, inclusief foto's is te vinden op de Fb-pagina van Hans Smulders
7,4 Km
04-07-2020
Vanaf het sportcomplex in Malden, richting Heumensoord en via brede paden, ruiterroutes en slingerende sluippaadjes met een grote boog om het zweefvliegveld heen gelopen.
6,93 Km
03-07-2020
Prachtige wandeling door Driel centrum, het landelijke gebied van Driel oost en over dr Drielse Rijndijk. Tevens het Limesmonument bekeken en het Polenmonument en het Sosabowskimonument.
6,31 Km
02-07-2020
Vanuit Malden met Sophie (de hond) door het bos richting Molenhoek gelopen. Daar, bij het oude, te smalle spoorbruggetje het spoor overgestoken en langs het spoor de route door het Groesbeekse bos weer richting Malden gegaan. Bij het zweefvliegveld weer terug, helemaal door een prachtig bosgebied, naar Malden.
Hans Smulders
27-06-2020
Inschrijfgeld
€ 20,00
Deel op social media