Ruim 45 miljoen stappen resulteren in 43.532 euro voor de Nierstichting. De Nierdaagse, het nieuwe wandelevenement van de Nierstichting, dat in de maand juli plaatsvond brengt genezing van nierziekten weer een stap dichterbij.
Regio- Wouter Langeveld, plaatsvervangend directeur Nierstichting: “We hebben dit evenement in heel korte tijd met elkaar neergezet. Als je dan ziet hoeveel mensen er meedoen, wat een bijzondere reacties we hebben ontvangen en hoeveel geld erop is gehaald, vind ik dat heel bijzonder. Onze droom voor nierpatiënten is nierziekten genezen. Hiervoor is veel onderzoek en geld nodig. Dit doel is door dit mooie bedrag weer een stapje dichterbij gekomen.”
Deelneemster Corry haalde maar liefst 2.750 euro op. Ondanks haar nierproblemen behaalde ze ruimschoots haar wandeluitdaging van 50 kilometer: “Al jaren heb ik veel gezondheidsproblemen, waaronder nu het leven met eén nier. Ik vind het heel belangrijk om mijn conditie op peil te houden én sta helemaal achter het doel. De Nierdaagse was voor mij een extra stimulans om meerdere kilometers te wandelen. Ik heb veel geld opgehaald voor de Nierstichting en daar ben ik mijn sponsors heel dankbaar voor."
Vandaag is alweer de laatste dag van de Nierdaagse. Met onze laatste podcast trekken we je over de eindstreep. Deze week praten we met team Physiology Fidney Marchers over hun inzet voor de Nierstichting, want ze doen meer dan wandelen en sponsorgeld ophalen. Ook overvallen we Wouter Langeveld, plaatsvervangend directeur van de Nierstichting, met het voorlopige eindresultaat van de Nierdaagse.
Nieuwsgierig naar dit bijzondere verhaal en de voorlopige eindstand? De podcast luister je via de pagina 'Podcast' of via Spotify.
Welk medisch pad bewandelt een nierpatiënt? We vragen Willem Jan Bos, internist-nefroloog, zijn doktersjas van het lijf. Ook spreken we Nierdaagse deelnemer Simone. Zij wacht op een cross-over transplantatie.
Nieuwsgierig naar deze bijzondere verhalen? De podcast luister je via de pagina 'Podcast' of via Spotify.
Wist je dat er nog echte schaapherders bestaan? Rozenn is een schaapherder en met haar gaan we op pad om alles te weten te komen over dit ambachtelijke beroep, het knippen van schapen en wat de dames zo allemaal doen op een dag. Ook vertelt (musical)acteur Stanley Burleson over zijn carrière, zijn vader, die nierpatiënt was en over zijn rol als ambassadeur bij de Nierstichting.
Nieuwsgierig naar deze bijzondere verhalen? De podcast luister je via de pagina 'Podcast' of via Spotify.
Deze week zijn we voor onze podcast op pad geweest met presentatrice Evelien de Bruijn en Fabian. Evelien haalt samen met ons haar herinneringen op aan de Nijmeegse Vierdaagse, die zij twee keer heeft gelopen en meerdere malen heeft gepresenteerd voor SBS6. Met Fabian praten we over de impact die de cystenieren hebben op het leven van hem en zijn gezin.
Nieuwsgierig naar deze bijzondere verhalen? De podcast luister je via de pagina 'Podcast' of via Spotify.
Het was een aantal deelnemers al opgevallen, maar het hostingbedrijf waarop onze website draait had vandaag een storing. Onze excuses voor het ongemak dat je hierdoor mogelijk hebt ondervonden.
Gelukkig is alles nu weer opgelost en kan er weer worden ingeschreven en gedoneerd.
Mochten er nog vragen zijn hierover, neem gerust contact op met Roderick via 0623582748 of info@nierdaagse.nl.
Vandaag is de Nierdaagse met ruim 325 deelnemers gestart. Samen maken we grote stappen voor de Nierstichting om nierziekte te genezen. Wij wensen je ontzettend veel wandelplezier en succes met jouw eerste stappen.
Iedere week wandelen wij met bijzondere mensen om jou te inspireren en motiveren. Deze week vertelt Wouter Langeveld, Plaatsvervangend directeur van de Nierstichting, over de Nierstichting. En over zijn vader, die nierpatiënt was. De podcast luister je via de pagina 'Podcast' of via Spotify.
Laat iedereen weten die je kent weten dat je meeloopt. Wellicht dat zij jou dan willen steunen of zelf willen meelopen. Aanmelden voor de Nierdaagse kan tot 19 juli 2020.
Alle wandelevenementen, zoals de Vierdaagse en Dam tot Damloop, zijn afgelast, maar alleen of samen wandelen mag natuurlijk wel. Wat is jouw wandeluitdaging in de maand juli? Ga jij voor één wandeling van 5 of zelfs 50 km of ga je vaker erop uit? Loop je alleen of samen met je wandelmaatjes? Met de Nierdaagse bepaal je zelf met wie, hoe vaak, wanneer, waar en welke afstand je loopt. Én help je mee nierziekten te genezen.
We mogen weer samen naar buiten. Ga er dus weer lekker op uit met je wandelmaatje(s). Loop je in een grote groep of met je wandelvereniging houd dan rekening met de richtlijnen van het landelijke 'Protocol verantwoord sporten’. Deze vertellen niet precies met hoeveel mensen je maximaal mag lopen, maar ons advies is om voorlopig in kleine groepen van maximaal 16 personen te starten. Daarnaast heb je als wandelvereniging ook toestemming van de gemeente nodig waar je loopt. Vraag dus op tijd je toestemming aan en ga na wat de exacte regels zijn. Dit kan namelijk per gemeente verschillen.
Heel veel wandelplezier samen!