Podcast

Welkom bij de podcast van de Nierdaagse. In de komende 5 weken wandelen wij met verschillende mensen die een bijzonder verhaal hebben, in het dagelijks leven veel met wandelen te maken hebben. Op ieders eigen manier proberen ze jou te inspireren en te motiveren om je wandeluitdaging te halen en iets moois te kunnen doen voor de Nierstichting.  

Aflevering 5: Team Physiology Fidney Marchers & de voorlopige eindstand

Vandaag is alweer de laatste dag van de Nierdaagse. Met onze laatste podcast trekken we je over de eindstreep. Deze week praten we met team Physiology Fidney Marchers over hun inzet voor de Nierstichting, want ze doen meer dan wandelen en sponsorgeld ophalen. Ook overvallen we Wouter Langeveld, plaatsvervangend directeur van de Nierstichting, met het voorlopige eindresultaat van de Nierdaagse.Kun je niet wachten op de tweede editie van de Nierdaagse in 2020? Zorg dan dat je als eerste op de hoogte bent dat de tickets in de verkoop gaan door hier je naam en e-mailadres achter te laten

Aflevering 4: Internist-nefroloog Willem Jan & Simone

Welk medisch pad bewandelt een nierpatiënt? We vragen Willem Jan Bos, internist-nefroloog, zijn doktersjas van het lijf. Ook spreken we Nierdaagse deelnemer Simone. Zij wacht op een cross-over transplantatie.

 

Aflevering 3: Schaapherder Rozenn & (musical)acteur Stanley Burleson

Wist je dat er nog echte schaapherders bestaan? Rozenn is een schaapherder en met haar gaan we op pad om alles te weten te komen over dit ambachtelijke beroep, het knippen van schapen en wat de dames zo allemaal doen op een dag. Ook vertelt (musical)acteur Stanley Burleson over zijn carrière, zijn vader, die nierpatiënt was en over zijn rol als ambassadeur bij de Nierstichting.Aflevering 2: Presentatrice Evelien de Bruijn & Fabian


We wandelen al weer ruim een week mee met de Nierdaagse. Veel van onze deelnemers zouden eind juli meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Helaas gaat de echte niet door, maar om iedereen toch een beetje van deze sfeer te laten proeven wandelen we vandaag samen met Evelien de Bruijn. Evelien is presentatrice van Hart van Nederland, nieuwslezeres bij Ekdom in de morgen op Radio 10 en presentatrice van “De Vierdaagse” op SBS6. Het gemak waarmee zij wandelt, geldt niet voor Fabian. Hij vertelt ons wat cystenieren voor invloed hebben op zijn leven.


Aflevering 1: De Nierdaagse is van start


De Nierdaagse is officieel van start en deze week vertelt Wouter Langeveld, plaatsvervangend Directeur van de Nierstichting, over de Nierdaagse, het werk van de Nierstichting en zijn persoonlijke relatie met dit goede doel.